Ποια χώρα απαγόρευσε το TikTok γιατί το θεωρεί απειλή

by billakos

Όσο περίεργο και αν μας ακούγεται, η κυβέρνηση της Ινδίας έχει απαγορεύσει το TikTok και δεκάδες ακόμη κινεζικές εφαρμογές ισχυριζόμενη ότι αποτελούν κίνδυνο για τη χώρα.

Σε επίσημη δήλωσή της η κυβέρνηση τόνισε ότι εφαρμογές «θίγουν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ινδίας, την άμυνα, την ασφάλεια του κράτους και τη δημόσια τάξη».

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Lifo.gr απαγορεύτηκαν 59 εφαρμογές, μεταξύ των οποίων η γνωστή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat. Ως αιτία της απόφασής της, η κυβέρνηση της Ινδίας επικαλείται «πολλές καταγγελίες από διάφορες πηγές» σχετικά με εφαρμογές που «κλέβουν και κρυφά μεταδίδουν τα δεδομένα των χρηστών με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο» και πιστεύει πως το Tik Tok συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση και αποστέλλει δεδομένα χρηστών στην Κίνα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η απόφαση της Ινδίας έρχεται μετά από κλιμακούμενη ένταση κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Το TikTok πάντως απορρίπτει τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς σύνδεσής της με κυβερνήσεις και παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: Must

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ