Τα χαρακτηριστικά του νέου Android 11 που προέρχονται από το… iPhone

by billakos

Ξέρετε τι λένε, παρθενογένεση στην τεχνολογία δεν υπάρχει και τα καλά πράγματα πρέπει να κυκλοφορούν.

Είναι εξάλλου αέναος αυτός ο κύκλος στα λειτουργικά: οι καλύτερες ιδέες της Google θα καταλήξουν κάποια στιγμή σε ένα iOS, όπως θα συμβεί και με τις καινοτομίες της Apple, θα βρουν αναμφίβολα τη θέση τους στο Android.

Μετά λοιπόν τα δάνεια του νέου iOS 14 από το Android, ώρα να δούμε και το αντίστροφο. Τα χαρακτηριστικά του Android 11 που θα φανούν εξαιρετικά γνωστά στους χρήστες του iPhone.

Με το νέο λειτουργικό να είναι ήδη στη δεύτερη δοκιμαστική φάση του και να το περιμένουμε τον Σεπτέμβριο πιθανότατα, το καινούριο Android κομίζει αλλαγές και νεωτερισμούς. Νεωτερισμούς για τους χρήστες του βέβαια, καθώς στο iOS αυτά είναι ήδη γνωστά.

Η πιο χαρακτηριστική ίσως νέα λειτουργία του Android 11 είναι η διαθεσιμότητα όλων αυτών των λειτουργιών για το έξυπνο σπίτι, άμεσα διαθέσιμα πια στο λειτουργικό.

Όπως ακριβώς έκανε και η Apple δηλαδή στο δικό της σύστημα (HomeKit), μόνο που φρόντισε να το κάνει από το iOS 10. Τώρα μπορείς εύκολα και στο Android να λειτουργείς από το κινητό όλες τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού μέσω Google Home.

Σε κάτι άλλο που έκανε ο ανταγωνιστής από το περσινό iOS 13, η Google βελτιώνει τις άδειες για πράγματα όπως η τοποθεσία ή η πρόσβαση στην κάμερα. Αντί λοιπόν να δίνεις μία φορά μια άδεια για μεγάλο διάστημα, τώρα το Android θα σε ρωτά κατά περίπτωση.

Σε κάτι αντίστοιχο, η Google κάνει πλέον ευκολότερο το πέρασμα από (συνδεδεμένη) συσκευή σε συσκευή με ένα νέο μενού ειδοποιήσεων. Κάθε media hardware (όπως τα ηχεία Google Home ή οι συσκευές Bluetooth) θα αντιπροσωπεύεται στο μενού, όπως κάνει η Apple με το εικονίδιο του AirPlay στο Control Center του iOS.

Αλλά και τα screenshots αλλάζουν στο πώς φαίνονται στην οθόνη και υιοθετείται μάλιστα ο τρόπος της Apple από το iOS 11. Αν τραβήξεις τώρα ένα στιγμιότυπο οθόνης στο νέο Android, θα εμφανιστεί ένα preview στην κάτω γωνία της οθόνης και πατώντας το θα ανοίξουν μια σειρά από εργαλεία μοντάζ.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ