Η Microsoft συζητά να αγοράσει τις επιχειρήσεις του TikTok στις ΗΠΑ

by billakos

Η Microsoft βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να αγοράσει τις επιχειρήσεις του TikTok στις ΗΠΑ, της δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής βίντεο που αποτέλεσε πηγή ανησυχίας για την εθνική ασφάλεια και λογοκρισία, σύμφωνα με άτομο που μίλησε στο Associated Press.

Η πιθανή συμφωνία θα ήταν μια νίκη και για τις δύο εταιρείες, καθιστώντας τη Microsoft Corp. έναν σημαντικό παίκτη στην αρένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ είπε την Παρασκευή ότι θα αναλάβει δράση το Σάββατο για να απαγορεύσει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα σχόλια του Τραμπ την Παρασκευή στο Air Force One ήρθαν μετά από δημοσιευμένες αναφορές ότι η διοίκηση σκοπεύει να διατάξει το ByteDance της Κίνας να πουλήσει το TikTok.

«Όσον αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ είπε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οικονομικές δυνάμεις έκτακτης ανάγκης ή εκτελεστική εντολή για την επιβολή της δράσης, επιμένοντας: «Έχω αυτήν την εξουσία», ενώ πρόσθεσε, «Θα υπογραφεί αύριο.»

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει.
 

Πηγή: Associated Press

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ