Το TikTok θα αποκαλύψει τον αλγόριθμό του και προκαλεί το Facebook να το ακολουθήσει

by billakos

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να μπλοκάρει την παρουσία του TikTok στις ΗΠΑ, με την εταιρεία να προσπαθεί να απομακρύνει τα σενάρια περί τροφοδοσίας των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, το TikTok ανακοίνωσε ότι θα δώσει σε ειδικούς πρόσβαση στους αλγόριθμούς του για να παρακολουθήσουν τις πρακτικές του σε πραγματικό χρόνο.

«Πιστεύουμε πως όλη η βιομηχανία πρέπει να ανταποκριθεί σε πολύ υψηλά στάνταρ. Γι’ αυτό πιστεύουμε πως όλες οι εταιρίες πρέπει να αποκαλύψουν τους αλγόριθμούς τους, τις πολιτικές εποπτείας και τις ροές δεδομένων στις αρμόδιες αρχές. Δε θα περιμένουμε να έρθουν οι ρυθμίσεις, αντί αυτού το TikTok κάνει το πρώτο βήμα με το Transparency and Accountability Center για πρακτικές εποπτείας και δεδομένων», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Kevin Mayer.

Επιπλέον, ο Mayer σχολίασε και τις δηλώσεις του Mark Zuckerberg, ο οποίος ενώπιον του Κογκρέσου παρουσίασε τον ανταγωνισμό μεταξύ Facebook και των ξένων αντιπάλων του ως μία μάχη ιδεολογίας. Ο Mayer τόνισε πως θέλει να επικεντρωθεί στο δίκαιο και ανοιχτό ανταγωνισμό αντί να ασχοληθεί με τις επιθέσεις δυσφήμισης του Facebook που φορούν τη μάσκα του πατριωτισμού.

«Χωρίς το TikTok, οι Αμερικανοί διαφημιζόμενοι θα έμεναν με λίγες επιλογές. Ο ανταγωνισμός θα τελείωνε και μαζί του μία διέξοδος για τη δημιουργική ενέργεια της Αμερικής. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα και επιτυχία του TikTok», ανέφερε ο Mayer.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ