Νέος, επανασχεδιασμένος «πολύχρωμος» και ισχυρότερος iMac με M1 από την Apple

by billakos

 

Ο νέος iMac έχει 24 ιντσών οθόνη 4.5K με τεχνολογία True Tone (η τεχνολογία ρυθμίζει αυτόματα την θερμοκρασία χρώματος), η οποία στις τρεις πλευρές της επιδεικνύει σημαντικά μικρότερα περιθώρια σε σχέση με το παρελθόν (το «παχύτερο» τμήμα διατηρείται στο κάτω μέρος πάντως).

Μάλιστα, ο όγκος του νέου iMac είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με παρελθόν χάρη στην εντελώς επίπεδη «πλάτη» του. Για να βάλουμε τα πράγματα στις σωστές διαστάσεις, ο νέος iMac έχει πάχος μόλις 11,5 χιλιοστών!

Να αναφέρουμε, ότι η Apple αναβάθμισε την κάμερα FaceTime του iMac (1080p, με μεγαλύτερο αισθητήρα για καλύτερη εικόνα ακόμα και σε περιβάλλοντα με μειωμένα επίπεδα φωτισμού) αλλά και τα μικρόφωνα για μία αρτιότερη εμπειρία επικοινωνίας/ βιντεοκλήσης.

Χάρη στον νέο επεξεργαστή M1, που γνωρίζουμε από τα νέα MacBook, ο νέος iMac είναι πολύ πιο αθόρυβος σε σχέση με το παρελθόν και αρκετά «ψυχρότερος» κατά τη λειτουργία του. Οι δύο μικροί ανεμιστήρες -που βοηθούν στην ψύξη του- αντικαθιστούν το ογκώδες και πολύπλοκο σύστημα ψύξης των προηγούμενων μοντέλων. Στην βασική έκδοση του, ο iMac εξοπλίζεται με 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 256GB (SSD).

Ο νέος iMac διαθέτει «μαγνητικό» καλώδιο τροφοδοσίας (ναι, αυτό μοιάζει πολύ με το αγαπημένο… MagSafe) που συνδέεται στο πίσω μέρος του. Το καλώδιο Ethernet, συνδέεται στο power brick του iMac, το οποίο αναλαμβάνει και την δικτύωση του υπολογιστή!

Στο πίσω μέρος του υπολογιστή υπάρχουν τέσσερις υποδοχές USB Type-C (στο higher-end μοντέλο), δύο εκ των οποίων υποστηρίζουν το πρότυπο Thunderbolt.

Μαζί με τον νέο iMac, η Apple παρουσίασε ένα νέο πληκτρολόγιο, ένα νέο ποντίκι και ένα νέο trackpad στις ίδιες αποχρώσεις του νέου iMac (με το πληκτρολόγιο μάλιστα για τα higher-end μοντέλα iMacνα διαθέτει Touch ID για το απαραίτητο log-in στον υπολογιστή).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ